Левски поведе на шампионките от Русе във финалния плейоф

6015
Левски поведе на шампионките от Русе във финалния плейоф

Женският Левски победи със 79:68 щампиона Дунав (Русе) и продължи победната си серия в плейофите на женското баскетболно първенство. Сините гостуваха на русенки и водеха почти през цялото време на първия мач от финалните плейофи. Във втората четвъртина Левски се откъсна и преднината им стана двуцифрена. Дунав навакса към края на първото полувреме, но не успя да достигне до обрат в другата част на мача.

В целия мач шампионките, като че ли не успяха на намерят начин да противодействат на съперника си. Все бяха догонващи в резултата. Макар е женски двубой не се стигна до изненади.Пасивът на тима, воден от Георги Богков не падна под 10 точки.  Шарел Алън се отчете с 21 точки и осем борби за успеха. 20 точки записа Ралица Нанева, а още три от състезателките на Стефан Михайлов и Маргарита Папазова регистрираха двуцифрен актив.

Новият президент на Левски Леон Гайдаджиев идва във вторник

Баскетболният Левски вече има нов президент. На заседание на Борда на директорите на "синия" баскетболен клуб в четвъртък, официално Ив...

Радостина Димитрова и Шанте Еванс вкараха по 14 за Дунав, а Зорница Костова направи дабъл-дабъл от 11 точки и 10 асистенции.  Освен че спечели борбата под коша, Левски направи и повече атаки от Дунав, с което извоюва победата.  Вторият мач от финалната серия е днес в Русе. Следващите два мача от финалните плейофи са в София на 28 и 29 април. Ако се стигне до пети мач, той ще е в Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com