Новият президент на Левски Леон Гайдаджиев идва във вторник

16114
Новият президент на Левски Леон Гайдаджиев идва във вторник
Снимка: БГНЕС

Баскетболният Левски вече има нов президент. На заседание на Борда на директорите на "синия" баскетболен клуб в четвъртък, официално Иван Джиджев бе заменен от Леонид Гайдаджиев, предаде gong.bg.

Македонецът, наричан от всички накратко Леон, ще ръководи Левски. По неговите думи, още преди назначението, ще бори Лукойл Академик за първото място - каквато е целта на всички в отбора.

Лукойл посреща Левски в Правец

Шампионът Лукойл Академик приема носителят на Купата на България Левски в мач от предпоследния, 26-и кръг от редовния сезон в ТЕСИ Наци...

Леон Гайдаджиев се очаква да се върне в София след празниците, когато ще започне да изпълнява длъжността си. Той ще присъства на последния двубой от редовния сезон, между Левски и Черноморец, в зала Универсиада, на 22 април.  Както Тити Папазов вече обясни, именно Гайдаджиев е в основата на преговорите за участие на Левски в силната Адриатическа лига през следващия сезон.

Леонид Гайдаджиев е роден на 20 април 1964 година в Гостивар, Македония. Женен, има един син - Никола, който игра преди време за Левски. През 1996 г. влиза в баскетбола като собственик на отбора от Гостивар. Кръщава го на името на фабриката, която държи, заедно с баща си - "Николферт". По това време отборът все още е във втора лига на Македония, но на следващата година вече е в елита. През 2000 г. Николферт става първият отбор, спрял хегемонията на Работнички (Скопие), като печели титлата на Македония. Интересното е, че тогава начело на Работнички е Марин Докузовски.

През 2001 г. Леонид Гайдаджиев е избран за президент на Македонската федерация по баскетбол - пост, който заема до януари 2005 г. Той не успява да класира Македония на Европейско, а Перо Антич дори отказва да играе за националния по негово време. Гайдажиев е първият, стартирал процеса с натурализиране на чужденци за националния в Македония. 

Леон Гайдаджиев не се занимавал пряко с баскетбол от 2005 до 2014 г. От 2007 г. той е в бизнеса на Цветан Василев.

Георги Младенов е новият селекционер на националния отбор по баскетбол

Легендата на българския баскетбол Георги Младенов е новият треньор на мъжкия национален отбор. Бившият гард бе назначен на поста след к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com